Blogi

11.5.2017 15.30Eurooppalainen työ- ja arkielämä seurantaan (Blogi) STTK:n kansainvälisten asioiden päällikkö Risto Kousa

Kousa3

Euroopan komissio julkaisi viime kuun lopussa ohjelman kansalaisten sosiaalisten oikeuksien vahvistamiseksi. Se on erityisesti ay-liikkeen kaipaama asiakirja. Kansalaisten työ- ja arkielämään liittyviä oikeuksia ryhdytään vähitellen vahvistamaan osittain lainsäädännöllä ja suurelta osin muilla koordinaatiokeinoilla. Sosiaalisten oikeuksien kehitystä seurataan uudella sosiaali-indikaattorien tulostaululla.  Siinä on kuvattu jäsenvaltioita 12 eri osa-alueella ja arvioidaan koko EU:n edistymistä ”sosiaalisen AAA-luokituksen” saavuttamisessa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

27.4.2017 15.16Komissio on sosiaalisessa pilarissa oikealla asialla – mutta kuka päättäisi ja mistä? (Blogi) SAK:n kansainvälisten asioiden päällikkö Pekka Ristelä

Ristelä Pekka 94x130 px

Euroopan komissio julkaisi keskiviikkona 26. huhtikuuta pitkään odotetun esityksensä eurooppalaista työelämää ja hyvinvointia parantavista uudistuksista. Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilariksi nimetty paketti pitää sisällään niin poliittisia julistuksia, suosituksia ja lakialoitteita kuin uudenlaisen jäsenmaiden arviointijärjestelmänkin.

Lue lisää | 0 Kommenttia

28.3.2017 18.20Brexitin kautta kohti vahvempaa Eurooppaa? (Blogi) FinUnionsin johtaja Aleksi Kuusisto

Aleksi final

Euroopan unioni kehittyy kriisien kautta, ja vuotta 2017 sävyttää Britannian päätös erota EU:sta. Brexit oli poliittinen shokki, joka toivon mukaan pakottaa puuttumaan populismin perimmäisiin syihin. Kriisi on nähtävä mahdollisuutena tehdä unionista osallistavan talouskasvun esikuva muulle maailmalle.

Lue lisää | 0 Kommenttia