Blogi

27.9.2017 17.26Macronin kutsu otettava vakavasti myös Suomessa (Blogi) FinUnionsin johtaja Aleksi Kuusisto

Aleksi final

Ranskan presidentti Emmanuel Macron esitteli hallintonsa kunnianhimoisen EU:n uudistamisvision Sorbonnen yliopistossa Pariisissa, eurooppalaisten vaihto-opiskelijoiden edessä tiistaina 26.9. Lähes kaksituntisessa, tunteikkaassa puheenvuorossaan Macron puhui vahvasti eurooppalaisen yhteistyön tiivistämisen puolesta ja kutsui kaikki tähän uskovat rakentamaan Ranskan kanssa Euroopan tulevia ytimiä. Merkelin aseman heikennyttyä Saksan vaaleissa tuntui Euroopan johtajan viitta siirtyneen ainakin hetkeksi Ranskan presidentin harteille.

Lue lisää | 0 Kommenttia

31.8.2017 17.18Onnistuuko Macron työelämäuudistuksissa? (Blogi) FinUnionsin johtaja Aleksi Kuusisto

Aleksi final

EU-politiikan syyskausi on toivoa täynnä. Vahva talouskasvu on palannut euroalueellekin, ja EU-kriittisten populistien valtaannousu estettiin Hollannissa, Itävallassa ja Ranskan vaaleissa. Etenkin tunnelmia Brysselissä on nostanut vahvan EU-myönteisellä ohjelmalla kampanjoineen Emmanuel Macronin voitto Ranskan vaaleissa. Syksyn suurimmat odotukset kohdistuvatkin siihen, miten Macronin hallinto kykenee viemään unionia ja euroaluetta eteenpäin yhdessä Saksan tulevan hallinnon kanssa. 

Lue lisää | 0 Kommenttia

11.5.2017 15.30Eurooppalainen työ- ja arkielämä seurantaan (Blogi) STTK:n kansainvälisten asioiden päällikkö Risto Kousa

Kousa3

Euroopan komissio julkaisi viime kuun lopussa ohjelman kansalaisten sosiaalisten oikeuksien vahvistamiseksi. Se on erityisesti ay-liikkeen kaipaama asiakirja. Kansalaisten työ- ja arkielämään liittyviä oikeuksia ryhdytään vähitellen vahvistamaan osittain lainsäädännöllä ja suurelta osin muilla koordinaatiokeinoilla. Sosiaalisten oikeuksien kehitystä seurataan uudella sosiaali-indikaattorien tulostaululla.  Siinä on kuvattu jäsenvaltioita 12 eri osa-alueella ja arvioidaan koko EU:n edistymistä ”sosiaalisen AAA-luokituksen” saavuttamisessa.

Lue lisää | 0 Kommenttia