rss Blogi

Blogissa FinUnionsin väki ja vierailevat kirjoittajat pureutuvat ajankohtaisiin EU- ja työelämäaiheisiin.
21.5.2015 13.37

Herätys Pariisi ja ay-liike

STTK:n pääekonomisti Ralf Sund

Rale

Kaikki prosessit synnyttävät kieltä ja uutta terminologiaa. Ilmastonmuutoksen torjunnassa uutta ay-slangia on "just transition" tai lyhyemmin JT. Suomen kielellekin termiä on - vaihtelevalla menestyksellä - väännetty: "ilmastomuutosturva", "oikeudenmukainen siirtymä".

Hieman ongelmallisten termien taustalla on kuitenkin erittäin tärkeä asia. Sekä vääjäämätön ilmastonmuutos ja sen aihauttama maapallon keskilämpötilan nousu että sen torjunta muuttavat työtä kiihtyvällä vauhdilla. Aloja ja ammatteja kuolee ja uusia syntyy. Työmenetelmiä myllerretään. JT:ssä on kyse palkansaajien oikeudesta siirtyä uusiin tehtäviin ja uusille aloille pää pystyssä ammattiylpeyttä tuntien.

Hyvin hoidettuna oikeudenmukaisuus ilmastonmuutoksessa on kaikkien etu. Siihen nähden on hämmästyttävää, miten vaikeata on ollut tämän periaatteen saaminen kattavasti sopimuspapereihin.

Kansainvälisellä ay-liikkeellä on ilmastonmuutosneuvotteluissa selkeät tavoitteet. Niitä on ajettu johdonmukaisesti yli kymmenen vuotta. On mahdollista, että Pariisissa päädytään sitovaan ja kattavaan sopimukseen ensi syksynä. Ay-liike voi olla tyytyväinen, mikäli tässä sopimuksessa on tunnustettu oikeudenmukaisen siirtymän periaate.

Käytännössä tämä tarkoittaa monenlaisia toimia. Yleisellä tasolla kyse on siitä, että kun ilmastonmuutoksen torjunnan nimissä päätetään toimista, on osana toimenpiteitä suunniteltu toimet ja rahoitus palkansaajien kouluttamisesta ja perehdyttämisestä uusiin tehtäviin. Ay-liikkeelle on kyse edunvalvonnasta: jäsenten eduista huolehditaan. Yhteiskunnan kokonaisedun kannalta on kyse muutoksen läpiviennistä mahdollisiman tehokkaasti niin, että talous voisi samalla kasvaa kun ympäristöstä kannetaan huolta.

Suomella on mahdollisuus näyttää maailmalle mallia, koska meillä on jo nyt mekanismi muutoksen hallinnasta työmarkkinoilla. Muutosturva pitää sisällään työvoimaviranomaisten toimia, joiden tavoitteena on luoda palkansaajille turvaa muutoksessa.

Työmarkkinoilla ja työssä tapahtuu muutoksia monesta eri syystä, yksi niistä on ilmastonmuutos. Muutosturvamalli sopii kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin. Meidän muutosturvajärjestelmämme kaipaa monenmoista kehittämistä. Järjestelmänä se kuitenkin kelpaa malliksi.

Ihmiskunta on suurten ratkaisujen äärellä. Ne voidaan tehdä hyvin tai huonosti. Hyvin tekemisen yksi edellytys on, että ne ihmiset, jotka työssään joutuvat myrskyn silmään, saavat oikeutta.

On toki myönnettävä, että samalla kun me herättelemme kansainvälisiä päättäjiä, meidän on syytä myös herätellä itseämme. Ilmastonmuutosasiat eivät ole olleet edunvalvonnassa sillä painoarvolla, joka sillä jäsenillemme on. Lohdullista on, ettemme vielä ole nukkuneet pommiin.


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi