rss 2015

16.12.2015 11.15

EU:n työllisyys kasvanut edellisestä vuosineljänneksestä 0,4 prosenttia – EAY huolissaan hitaasta elpymisestä

Eurostatin 15.12. julkaisemien tietojen mukaan työssäkäyvien lukumäärä kasvoi vuoden 2015 kolmannella vuosineljänneksellä 0,3 prosenttia euroalueella ja 0,4 prosenttia koko EU:ssa verrattuna kuluvan vuoden toiseen vuosineljännekseen.

Verrattuna viime vuoden vastaavaan vuosineljännekseen työllisyys kasvoi euroalueella ja koko EU:ssa 1,1 prosenttia. Eurostatin arvioiden mukaan kuluvan vuoden kolmannella vuosineljänneksellä koko EU:n alueella oli 229,8 miljoonaa työssäkäyvää ihmistä, joista euroalueen osuus oli 151,5 miljoonaa.

Jäsenmaista, joista tietoa oli saatavilla, Virossa (+ 2,1%), Unkarissa (+ 0,8%), Irlannissa, Espanjassa, Luxemburgissa ja Isossa-Britanniassa (kaikki + 0,6%) työllisyyden nousu oli korkeinta vuoden 2015 kolmannella neljänneksellä edellisvuoteen verrattuna. Suomelle tilasto näytti 0,1 prosentin nousua. Työllisyyslukujen heikennyksiä kirjattiin Kroatiassa (-0,6%), Portugalissa (-0,5%) ja Maltalla (-0,3%).

Euroopan ammatillisen yhteisjärjestön (EAY) apulaispääsihteeri Veronica Nilssonin mukaan työllisyysluvut osoittavat ”mahdollisen elpymisen olevan tuskallisen hidasta”. Nilsson esittää huolensa myös siitä, ettei työpaikka enää takaa ulospääsyä köyhyydestä.

EAY muistuttaa myös, että työllisyysluvut eivät kuvaa ainoastaan pysyviä työpaikkoja tai kokopäivätyötä.Työntekijä voidaan laskea työssäkäyväksi, vaikka hän työskentelisi vain tunnin viikossa.


Palaa otsikoihin