Siirry sisältöön
Kuva: iStock.

Keitä olemme

FinUnions on suomalaisten palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n ja STTK:n EU-edustusto Brysselissä.

Tehtävämme on vaikuttaa EU-toimielinten lainsäädäntötyöhön palkansaajille tärkeissä asioissa. Edustamme 1,4 miljoonaa ammattiliittojen jäsentä Suomessa.

Teemme yhteistyötä eurooppalaisen ammattiyhdistysliikkeen keskusjärjestön ETUC:n kanssa. (European Trade Union Confederation, suom. Euroopan ammatillinen yhteisjärjestö EAY).

SAK ja STTK ovat ETUC:n jäseniä ja osallistuvat sen kannanmuodostukseen. ETUC on osapuoli Euroopan unionin tason sosiaalidialogissa.

Edunvalvontaa toteutamme myös yhdessä Brysselissä toimivien pohjoismaisten ja muiden kansallisten ay-toimistojen kanssa. Toimimme yhteistyössä muun muassa Suomen pysyvän EU-edustuston, elinkeinoelämän edustajien ja muiden Brysselissä edustautuneiden tahojen kanssa.

FinUnionsin johto

FinUnionsia johtaa 10. tammikuuta 2022 alkaen Susanna Salovaara.

FinUnions on rekisteröity yhdistys FinUnions ry, jonka työtä ohjaa hallitus. Siihen kuuluvat puheenjohtajat Jarkko Eloranta (SAK), Antti Palola (STTK) sekä kansainvälisten asioiden päälliköt Pekka Ristelä (SAK) ja Maria Häggman (STTK) mukaan lukien Susanna Salovaara ja Marie Sandberg-Chibani.

Vasemmalta oikealle: Maria Häggman, Susanna Salovaara, Jarkko Eloranta, Marie Sandberg-Chibani, Antti Palola ja Pekka Ristelä.

FinUnionsin toimisto

FinUnionsin kaksihenkisen edunvalvontatiimin toimisto sijaitsee Brysselin kansainvälisessä ay-talossa lähellä Rogier-metroasemaa. Samassa rakennuksessa toimivat Euroopan ay-keskusjärjestön ETUC, ay-tutkimuslaitos ETUI ja ammattiyhdistysliikkeen maailmanjärjestön ITUC. Talossa on myös Eurocadresin toimisto ja monia kansallisia järjestöjä.