Siirry sisältöön

Olemme uudistaneet verkkosivujamme ja visuaalisen ilmeemme

FinUnions on saanut uudet verkkosivut! Uudistuksen tavoitteena on ollut parantaa sivujen mobiilikäytettävyyttä ja selkiyttää finunions.org -aloitussivustoa. Lisäksi uudistus mahdollistaa sivuston ketterämmän jatkokehityksen, kuten esimerkiksi kuva-arkiston liittämisen sivustolle.  

Sivujen sisällöissä on pyritty huomioimaan paremmin sivujen kohderyhmät ja käyttäjät. Aloitussivuilla on muun muassa nostettu paremmin esille uutis- ja blogikirjoituksia sekä FinUnionsin kannat. Sosiaalisista mediakanavista Twitter-uutisia päivittyy nyt verkkosivujemme aloitussivulle. Twitterin ohella, järjestö on aktiivinen Instagramissa, Facebookissa ja YouTube-kanavalla. Myös Uutiskirjetilauksia voi nykyään tehdä verkkosivun kautta.  

Uudella sivustolla on myös kiinnitetty huomiota saavutettavuuteen. Verkkosivujen teknillisestä toteutuksesta vastaa Sydweb.

Raikas ja moderni visuaalinen ulkoasu

FinUnions on työstänyt kesästä lähtien uutta visuaalista ilmettä sekä graafisen ohjeiston yhdessä graafikko Liisa Hannulan kanssa. Visuaalisen ilmeen päävärit ovat violetinsininen, tiilenpunainen ja nude hiekka, ja niitä täydentää vaalean harmaa ja musta. Tunnusomainen sininen väri on edelleen FinUnionsin päävärinä, mutta sen lisäksi ilmeeseen on tuotu myös muita värejä raikastamaan ilmettä. Visuaalinen ulkoasu viestii yhteisöllisyydestä, luotettavuudesta ja pohjoismaalaisuudesta eurooppalaisessa toimintaympäristössä.

Muotoilussa on myös pyritty selkeyteen ja että ilme on helposti tunnistettavissa logon avulla. Järjestön tunnus koostuu kuvaosasta ja nimestä, jolla on vakiintunut kirjoitusasu. Sosiaalisessa mediassa profiilikuvissa käytetään logon pyöreää versiota, jossa on värillinen pohja. Näitä versioita käytetään ainoastaan sosiaalisen median profiilikuvissa.

”Visuaalinen ilme luo toiminnalle kasvot ja siksi uudistus on tervetullut muutos. FinUnions toimii monikanavaisesti ja viestii monikielisesti. Järjestöllä on tarve olla lähestyttävä ja tunnistettava sekä Suomessa että Euroopan tasolla”, sanoo FinUnionsin tiedottaja Marie Sandberg-Chibani.

Uusi ilme tulee näkymään kokonaisvaltaisesti FinUnionsin viestinnässä.

Tutustu FinUnionsin graafiseen ohjeistukseen täältä.

Mikäli löydät sivuiltamme jonkin virheen toiminnallisuudesta, laitathan meille sähköpostia!