Siirry sisältöön

Susanna Salovaara FinUnionsin Brysselin toimiston uudeksi johtajaksi

FinUnionsin hallitus on valinnut hallintotieteiden maisteri Susanna Salovaaran Brysselin toimiston johtajan tehtävään. Hän aloittaa uudessa tehtävässä 10.1.2022.

Salovaara on seurannut EU:n työllisyyspolitiikkaa Euroopan parlamentissa yli yhdeksän vuoden ajan. Hän on toiminut muun muassa Euroopan parlamentin jäsenien Miapetra Kumpula-Natrin sekä Liisa Jaakonsaaren erityisavustajana. Lisäksi Salovaaralla on kokemusta Euroopan ylempien toimihenkilöiden neuvottelujärjestö EUROCADRESista, Euroopan komissiosta sekä Tampereen EU-toimistosta.

Salovaara vastaanottaa uudet haasteet eurooppalaisella ay-kentällä odottavin mielin.

“On hienoa päästä edustamaan suomalaisia palkansaajia Brysseliin. EU-politiikan seuraaminen sekä edunvalvonta päätöksentekijöiden suuntaan vaatii herkkiä tuntosarvia sekä palkansaajien kuuluvana äänitorvena toimimista. Kypsään 25 vuoden ikään päässeen FinUnionsin toiminnan tulee jatkossakin olla aktiivista ja hakea paikkansa edunvalvontakentässä”, Salovaara sanoo.

EU-asiat ovat olleet kiinnostuksen kohteena koko Salovaaran työuran aikana.

“EU-politiikka on sisäpolitiikkaa, joka vaikuttaa suoraan eurooppalaisten elämään lähes jokaisella sektorilla. Työmarkkinat ovat muun muassa digitalisaation myötä murroksessa. Lisäksi EU:n sosiaalisten oikeuksien pilari hakee muotoaan, joten ajankohtaisia, isoja asioita tulee jatkuvasti. Muuttuvassa maailmassa ei kuitenkaan tiedä, millainen tulevaisuus tulee olemaan. On suomalaisen palkansaajan etu, että eurooppalaisilla työntekijöillä menee vahvasti. Tästäkin syystä Euroopan laajuinen yhteistyö on entistä tärkeämpää”, Salovaara painottaa.

Susanna Salovaara vastaanottaa uudet haasteet Eurooppalaisella ay-kentällä odottavin mielin.
Kuvaaja: Thomas Bogaert.