Siirry sisältöön
Ovi Eurooppaan. FinUnionsin kautta työkiertolainen pääsee muun muassa kurkistamaan lobbaajien arkeen. Kuva: iStock.

Työkierto Brysselissä tarjoaa mahdollisuuden kasvattaa osaamista

FinUnions on vuosien saatossa tarjonnut ensisijaisesti jäsenjärjestöjen työntekijöille mahdollisuuden työkiertoon. Työkierto Brysselissä on ainutlaatuinen tutustumisretki EU:n päätöksentekoon ja eurooppalaisen ammattiyhdistysmaailmaan. Työkierto tarjoaa myös mahdollisuuden kasvattaa osaamista, verkostoitua ja päästä kurkistamaan lobbaajien arkeen.

Moni on ehtinyt tarttua tilaisuuteen nähdä ja kokea, että EU on paljon enemmän kuin direktiiviehdotuksia. Yksi tuoreimmista Brysseliin tulijoista on Marjo Pihlajaniemi, SAK:n viestintäpäällikkö, joka vietti täällä 5 viikkoa työkierrossa. Hän sopi työnantajansa kanssa työkierron ajankohdasta ja hankki asunnon verkon kautta.

Parasta Pihlajaniemen mukaan oli se, että hän sai sopia työkierron ajanjakson sellaiseksi, mitä sopi hänen kalenteriinsa. Viiden viikon aikana hän pystyi myös tekemään etätöitä kotisuomeen, mikä oli edellytys vierailulle. Alla olevalla videolla hän kertoo lisää vierailustaan.

Seuraa myös Pihlajaniemen työpäiviä ja tapaamisia Brysselissä näin jälkikäteen Twitterissä tunnuksella #finunionsvaihtari.

Mitä kaikkea työkierto voi olla

Ehkä työskentelet jo EU-asioiden parissa Suomessa, tai olet niistä kiinnostunut – täällä sinulla on mahdollisuus osallistua työelämän kehittämiseen. Toivomme jäsenjärjestöjemme työntekijöiden kiinnostuvan työkierron mahdollisuudesta. Työskentelet rinnakkain toimistotiimin kanssa ja osallistut myös toimiston arjen tehtäviin kuten tapahtumajärjestelyihin, seminaareihin sekä vaikuttamistyöhömme.

Koska EU-asioiden omaksuminen vie hetken, toivomme, että olet seuranamme vähintään kuukauden. Työkiertoa ei ole rajattu vain asiantuntijoille, vaan eri osaamiselle on tarvetta.

Työkierron aikana työkiertolainen voi työstää projektin, seurata ajankohtaisia teemoja kuten alustatyö, digitalisaatio, työsuojeluasiat, ympäristökysymykset jne., joista syntyy molemminpuolista hyötyä. Uusista tiedoista ja kokemuksista on aina hyötyä!

Kaikista käytännön kysymyksistä, kuten asumisjärjestelyistä ja liikkumisesta, saa lisätietoja toimistolta. FinUnions sijaitsee ETUCin kanssa yhteisissä tiloissa kansainvälisten ammattiliittojen talossa ITUHissa Rogierilla. Metrolla pääsee parlamenttiin ja muihin tapaamisiin kätevästi.

Oletko sinä kiinnostunut työkierrosta? Ota rohkeasti yhteyttä FinUnionsin toimistoon.

Jos et vielä seuraa FinUnionsin toimintaa, pistä meidät seurantaan FinUnionsin Twitter-, Facebook– sekä Instagramtilit. Tilaa myös uutiskirjeemme täältä.