Uutiskirje sai hyvän keskiarvon kesän kyselyssä
UutisetFinUnions selvitti kesän aikana uutiskirjelukijoiden mielipiteet. Saimme pienen määrän vastauksia mutta samalla hyviä kommentteja lukijoiltamme. Kyselyn vastaajat antoivat kirjeelle hyvän keskiarvon, 8,7.
Uutiskirjeellä on pitkät perinteet FinUnionsissa ja se juontaa juureensa palkansaajien keskusjärjestöjen EU-tiedotteeseen. Tiedote nimeltään EU-Kolmio julkaistiin ensimmäistä kertaa 15.12.1997. Se lähetettiin Brysselistä sähköisessä muodossa Helsinkiin. Vasta vuonna 1999 EU-Kolmio alkoi ilmestyä järjestön kotisivuilla. Sen jälkeen uutiskirje on muuttanut hiukan muotoaan, laajentunut ja sen ilmestysaikataulu vakiintunut.
Enemmistö (n. 43 %) uutiskirjekyselyn vastaajista ovat lukeneet järjestön uutiskirjettä jo yli 5 vuotta. Myönteistä on, että lukijoiden joukossa löytyy yllättävän moni uusi tilaaja, joka on ollut tilaajana (19 %) vasta alle vuoden.
Vastaajista noin puolet olivat kuulleet uutiskirjeestä joko vierailun tai luennon yhteydessä. Noin 20 % saivat tietää kirjeestä kollegan kautta. Uutiskirjeen voi tilata FinUnionsin kotisivulta, ja tätä kautta se oli tullut tutuksi 14:lle prosentille vastaajista. Lähes kymmenen prosenttia vastaajista tutustui kirjeeseen somekanavien kautta.
Lähes puolet vastaajista lukee uutiskirjettä työnsä puolesta. Noin 38 % arvioi, että on kiinnostunut EU-asioista, ja siksi päätynyt uutiskirjetilaajaksi.
Parasta ja kehitettävää
Ajankohtaiset uutiset ja haastattelut (95 %) sekä kuulumiset EU:sta (76 %) kiinnostavat eniten lukijoita. Uutiskirjeen ”Kuulumiset EU:sta” kattavat mm. parlamentin (sekä valiokuntien ja täysistuntojen) päätökset, jotka liittyvät erityisesti työelämään ja sosiaalisiin asioihin. Blogit ja koulutukset/tapahtumat ovat vastaajien mielestä vähemmän kiinnostavia (n. 30 %).
Kehitysideoiden joukossa vastaajat toivoivat linkkiarkistoa ja tietoruutuja itse artikkelin yhteydessä. Kirje voisi myös olla lyhyempi. Julkaisuaikataulu on vastaajien (n. 86 %) mukaan sopiva (kerran kuussa).
Lukijat toivovat tietoa erityisesti tekoälyn vaikutuksesta työelämään, EWC-direktiivin käsittelystä ja ylipäätään Suomen työmarkkinoihin ja työntekijän asemaan vaikuttavista asioista. Myös elämästä ja arjesta Brysselissä halutaan kuulla enemmän jossain muodossa. Näin EU-vaalien jälkeisenä aikana, lukijat haluavat myös lukea miten toiminta jatkuu EU:ssa. Tästä ja muista aiheista voi lukea FinUnionsin kotisivuilta, jossa julkaistaan uutisaiheet, jotka sitten tulevat uutiskirjeeseen hiukan viiveellä. Kannattaa siis seurata järjestön somekanavia, joiden kautta saa tilannepäivityksiä nopeammin.
Vastaajista enemmistö on ay-liikkeessä töissä
Vastaajista enemmistö ovat naisia (62 %). Yli 60 prosenttia vastaajista ovat yli 51-vuotiaita. Kaikki vastaajat asuvat Suomessa, mikä on hiukan yllättävää, koska kaikkien uutiskirjetilaajien joukossa on paljon ulkomaalla asuvia (esim. Belgiassa). Noin 48 prosenttia vastaajista toimivat ay-liikkeessä ja n. 40 prosenttia muissa tehtävissä.
Järjestön some-kanavia seurataan jonkun verran. Vastaajat mainitsevat mm. FinUnionsin X:n palvelu, Instagram– ja Facebook-tilit. Näitä kanavia kannattaa ottaa seurantaan tästä eteenpäin.
FinUnions haluaa kiittää kaikkia uutiskirjekyselyn vastaajia. Palautetta voi lähettää myös jatkossa FinUnionsin toimistoon.
Kyselyn yhteydessä arvottiin kesäinen lahja Belgiasta. Onnetar suosi tällä kertaa Jonna Borgströmia, joka saa lahjan postitse. Onneksi olkoon!
Tutustu uutiskirjeeseemme täältä ja pistä kirje tilaukseen.