Siirry sisältöön
Kolikoita putoamassa rahapussista pöydälle.

Kunnon työn päivä vietetään 7. lokakuuta – osallistu sinäkin!

Kansainvälistä kunnon työn päivää vietetään ensi viikolla 7. lokakuuta. Kunnon työn ehdot toteutuvat vain harvalla työntekijällä maailmassa. Siksi teemapäivänä muistutetaan, että jokaisella on oikeus kunnon työhön ja elämiseen riittävään palkkaan.

Tämän vuoden kunnon työn päivänä Euroopan ammatillisen yhteisjärjestö (ETUC) haluaa tuoda erityistä huomiota alustatyöntekijöiden asemaan eurooppalaisilla työmarkkinoilla. ETUC vaatii, että digitaalisilla työympäristöillä työskentelevillä ihmisillä, kuten ruokaläheteillä, pitäisi olla samat oikeudet kuin perinteisillä työntekijöillä. Lue lisää täältä.

ETUC järjestää 7. lokakuuta klo 15.30–17.30 mielenilmaus yhdessä Belgian ammattiliittojen kanssa Brysselissä, Rond-Point Schumanissa. Merkitse tapahtuma kalenteriisi ja liity mukaan mielenilmaukseen. Vaadimme yhdessä ihmisarvoista työtä alustatyöntekijöille!

Jokainen ansaitsee ihmisarvoisen työn ja hyvän työelämän. Osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa tunnisteella #kunnontyönpäivä ja anna tukesi alustataloustyöntekijöille tunnisteella #WDDW21.