Olisiko työkierto Brysselissä sinun juttusi?
UutisetFinUnions on vuosien saatossa tarjonnut ensisijaisesti jäsenjärjestöjen työntekijöille mahdollisuuden työkiertoon. Työkierto Brysselissä on ainutlaatuinen tutustumisretki EU:n päätöksentekoon ja eurooppalaisen ammattiyhdistysmaailmaan. Työkierto tarjoaa myös mahdollisuuden kasvattaa EU-osaamista, verkostoitua ja päästä kurkistamaan lobbaajien arkeen.
Mitä kaikkea työkierto voi olla
Ehkä työskentelet jo EU-asioiden parissa Suomessa, tai olet niistä kiinnostunut – Brysselissä sinulla on mahdollisuus osallistua työelämän kehittämiseen. Toivomme jäsenjärjestöjemme työntekijöiden kiinnostuvan työkierron mahdollisuudesta. Työskentelet rinnakkain toimistotiimin kanssa ja osallistut myös toimiston arjen tehtäviin kuten tapahtumajärjestelyihin, seminaareihin sekä vaikuttamistyöhömme.
Koska EU-asioiden omaksuminen vie hetken, toivomme, että olet seuranamme vähintään kuukauden. Työkiertoa ei ole rajattu vain asiantuntijoille, vaan eri osaamiselle on tarvetta.
Työkierron aikana työkiertolainen voi työstää projektin, seurata ajankohtaisia teemoja kuten alustatyö, digitalisaatio, työsuojeluasiat, ympäristökysymykset jne., joista syntyy molemminpuolista hyötyä. Uusista tiedoista ja kokemuksista on aina hyötyä!
Kaikista käytännön kysymyksistä, kuten asumisjärjestelyistä ja liikkumisesta, saa lisätietoja toimistolta. FinUnionsin toimisto sijaitsee Rogierin aukion vieressä Brysselin Saint-Josse-ten-Nodessa. Metrolla pääsee parlamenttiin ja muihin tapaamisiin kätevästi.
Aiempia kokemuksia työkierrosta
Moni on viime vuosien aikana ehtinyt tarttua tilaisuuteen nähdä ja kokea, että EU on paljon enemmän kuin direktiiviehdotuksia.
Yksi tuoreimmista Brysseliin tulijoista on Marjo Pihlajaniemi, SAK:n viestintäpäällikkö, joka vietti toimistolla 5 viikkoa viime kesänä. Parasta Pihlajaniemen mukaan oli se, että hän sai sopia työkierron ajanjakson sellaiseksi, mitä sopi hänen kalenteriinsa. Viiden viikon aikana hän pystyi myös tekemään etätöitä kotisuomeen, mikä oli edellytys vierailulle. Tällä videolla hän kertoo lisää vierailustaan.
Kansainvälisen liikkuvuuden ja sosiaaliturva-asioiden parissa töitä tekevä Tero Uusimäki vietti kuukauden Brysselissä lokakuussa 2021. Lähtö Belgiaan jäi koronan takia odottamaan ja toteutui vasta puolitoista vuotta suunniteltua myöhemmin. Hän pääsi saman tien mukaan tapahtumiin ja tapaamisiin Brysselissä. Lue lisää hänen kokemuksistaan täältä.
”Hyvät verkostot ovat avainasemassa Brysselissä ja kaikesta kielitaidosta on täällä hyötyä. Saman käytävän varrella puhut yhden kanssa ruotsia, toisen kanssa englantia, kolmannen kanssa ranskaa. Saksan kielen taito on myös plussaa”. Näin kuvailee Hanna-Kaisa Siimes työarkea Brysselissä. Siimes oli FinUnionsin toimistolla työkierrossa kolme kuukautta Paperiliitosta keväällä 2020.
Samoihin aikoihin toimistolla oli myös toinen työkiertolainen. Ay-ekonomistina työskentelevää Antti Koskelaa oli houkuteltu työkiertoon Brysseliin jo useamman vuoden ajan. Hän oli silloin STTK:ssa töissä, ja hänen työhönsä kuului mm. kansainvälisiä luottamustoimia. Vierailun aikana hänelle konkretisoitui, miten Euroopan unionin päätöksentekoon vaikutetaan.
Oletko sinä kiinnostunut työkierrosta? Ota yhteyttä FinUnionsin toimistoon.
Jos et vielä seuraa FinUnionsin toimintaa, pistä meidät seurantaan FinUnionsin Twitter-, Facebook– sekä Instagramtilit. Tilaa myös uutiskirjeemme täältä.